Ubat Darah Tinggi Semulajadi

007

Salam kepada pembaca blog mamaAlya.com.

 

Harap sihat-sihat belaka, jangan tension-tension nanti sakit darah tinggi.. eheheh

 

Bila bercakap pasal darah tinggi, rasanya rakyat Malaysia ini hampir kebanyakkan mempunyai darah tinggi. Tengok saja kepada ibu-bapa kita, jiran yang berumur dan nenek dan atuk kita. Memang sakit 3 serangkai iaitu darah tinggi, diabetes dan sakit jantung sangat-sangat terkenal di dalam warga Malaysia.

Untuk pesakit darah tinggi ini, biasanya memang ada pil-pil yang akan diberikan oleh pihak Klinik ataupun hospital. Saya tengok ayah saya dan nenek, memang wajib makan ubat tu tiap-tiap hari.

Ok saya share sedikit, tips untuk kurangkan darah tinggi segala semulajadi.

 007

1. Minum jus air belimbing, atau blend buah epal hijau dan buat jus

2. Kalau ada daun pegaga pun boleh di buat jus dan minum airnya

3. Bila darah naik tinggi, duduk dan rehat, dan tenangkan fikiran dari segala stress. Cuba jangan fikirkan masaalah.
4. Bacalah Ayat ayat suci Al Quran semasa berehat dan betul bentul concentrate, kerana ayat Quran juga adalah ubat bagi penyakit. Kalau tak pandai baca, pasang CD Quran dan ikut bacaan. Ataupun baca lah surah surah pendek dan mohon pertolongan Allah.
5. Kalau lapar, jangan makan makanan yang bergaram ..buat sementara potong terus garam utk sehari dua. Makanan yang dibeli juga punyai kadar garam yang tinggi. Buat sementara waktu, makanlah masakan yang tiada bergaram atau kurangkan 90% garam! 
6. Lebih digalakkan untuk makan masakan berstim seperti ikan yang distim dsbgnya ataupun lebihkan sayur sayuran terutama sekali ulam ulam atau raw salad (tomato, cucumber, lettuce) dsbg. (Kalau saya dalam keadaan ini, saya akan makan buah buahan seperti pisang, limau, belimbing dan buah jambu batu untuk sehari) AVOID AT ALL COST..makanan daging lembu, kambing, ayam buat sementara. Jadi macam vegetarianlaa sekejap.
7. Elakkan sementara makanan bergoreng (deep fried) dan semua Fast Food!
8. Minum jus yang disebut di atas 1- 2 hari sehingga pulih
9. Kalau ada ubat doktor, makan ubat ikut jadual
10. InsyaAllah kalau dapat buat seperti di atas , darah akan turun.

 

Penawar Darah Tinggi Shaklee

Slide1

Set Shaklee ini semula jadi ker?

 

eheheh iyer la sayang, Garlic di buat daripada bawang putih, dan omega Guard dari Minyak Ikan.. semulajadi la kannnnn.. eheh dan dijamin kualitinya tau..

 

Ok apa ada dalam 2 botol vitamin ini?

Garlic

Mengawal jangkitan, menurukan tekanan darah, menurunkan kolesterol dan memelihara kesihatan selular

Menurunkan kolesterol dengan menurunkan LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang stok

Membantu Menurunkan darah tinggi.

 

OMEGA GUARD

Omega dapat mencepah penyakit saluran darah dan strok yang mana DHA & EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi dan kelikatan darah, melincirkan saluran darah dan melinciirkan saluran darah dan melancarkan peredaran darah.

Ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan keteganangan di leher dan sakit kepada. Ia juga merendahkan kolesterol, menghindarkan pembekuan darah di dalam badan, membantu mengenalkan tahap kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti.

 

 

set darah tinggi copy

Dapatkan Terkini Artikel dari Kami
Tips Hamil : Tips Bersalin : Tips Menyusu
100% Privacy. We don't spam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Sign up to our newsletter!