Set Kehamilan Shaklee – Vitamin Lengkap untuk Ibu Hamil

heart_baby_feet

Set Kehamilan Shaklee adalah set kesihatan yang paling top di dalam Shaklee. 

 

Nama saya Haridah, saya adalah ibu kepada 4 orang anak syurga saya.

10450435_10152493867198832_7638460101175543127_n

 

Bagaimana saya bermula makan Set Kehamilan Shaklee

Pada satu malam saya terjumpa satu blog yang menceritakan mengenai OBIMIN yang mengandungi pewarna pink yang sangat teruk. Ini adalah semasa saya pregnant anak ke -4. Anak pertama hingga ke 3, saya tidak kenal lagi apa itu Shaklee.

10301287_10152452581573832_6574219343012834495_n

Sungguh terkejut dengan hasil yang dapat. Terus saya stop makan obimin pada masa itu juga.

Memang sebenarnya semasa hamil anak sulong hingga anak ke tiga, saya adalah pengguna tegar Obimin dan memang saya tak makan ubat klinik, sebab saya rasa ubat PERCUMA klinik tu terlalu basic dan tidak cukup untuk keperluan bayi.

Kebetulan suami saya semasa itu sedang makan Set Alahan Shaklee, ada vitamin yang sesuai untuk ibu hamil, maka saya tumpang makan sekali vitamin yang dia makan.

Hasil dan kesan daripada Set Kehamilan Shaklee

10347626_10152492922273832_9125152245162009413_n

 

Alhamdulillah dari segi perkembangan Fateh, fateh agak cepat pusing dan merangkak dari abang dan kakaknya. Pada umur 3 bulan Fateh sudah pusing dan umur 6 bulan fateh sudah laju merangkak dan sudah berdiri!

Kulitnya pun gebu dan cantik. Hasil minum ESP yang konsisten sepanjang hamil.

 

Mari kita lihat apakah kelebihan Set Kehamilan Shaklee ini.

 

Jom lihat video saya sendiri… hihihi

Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni… from iReach HD on Vimeo.

 

 

Adakah vitamin ini selamat untuk kandungan anda?

Di dalam kehamilan dibahagi kepada 3 peringkat masa iaitu trimester 1, trimester 2, trimester 3.

Slide3

Menurut pakar nutrisi Shaklee, ibu hamil perlu hamil vitamin sejak dari perancangan untuk hamil lagi, terutamanya ambil asid folik untuk memastikan tulang dapat terbentuk dengan baik. Apabila ovum bercantum dengan sperma, akan berlaku proses pembahagian dan sel-sel organ semua akan terbentuk. Maka kerana itu amat perlu vitamin sudah diambil untuk membantu pembentukan sel-sel baru.

Di Shaklee, terdapat Set Kehamilan Shaklee yang menyediakan set lengkap untuk membekalkan nutrisi lengkap untuk ibu hamil. Juga terdapat set selepas kelahiran.

Slide8

 

 

Apa yang ada di dalam Set Kehamilan Shaklee. ?

Set Asas untuk trimester pertama terdiri daripada:

 Set asas untuk trimester 2 & 3 terdiri dari:

  • Protein(Energy Soy Protein) ~Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.

Slide9

  • Multivitamin(Vita-lea) ~mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.

Slide15

  •  B Complex ~Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B.Suplemen B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.

Slide16

  • Vitamin C(Sustaine Realese Vita-C) ~Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenugi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.Ia sangat unik keran tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.Ianya adalah sustained realese dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.

Slide12 Slide13

  • Omega -3(Omega Guard) ~Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.Ianya juga membnatu memecahkan lemak di dalam tubuh kita.Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.

Slide26

  • Kalsium(Ostematrik) ~Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.

Slide22

 

SET KEHAMILAN copy

Ketahanan Setiap Vitamin.

ESP – 1.5 – 2 bulan

Vitalea – 4 bulan

Vitamin C – 6 bulan

Ostematrik – 1 bulan

B Complex – 4 bulan

Omega – 3 bulan.

 Jika puan tidak mempunyai budget yang mencukupi, kami akan cadangan set yang sesuai dengan budget anda.

Jika puan mahukan penjimatan lebih, puan boleh hubungi kami untuk menjadi Ahli Shaklee. Penjimatan hingga 20% jika puan mendaftar menjadi ahli.

Boleh hubungi kami dengan segera untuk pendaftaran Ahli. Pendaftaran hanya RM65 dan tidak perlu renew setiap tahun, puan boleh menikmati harga istimewa sebagai ahli seumur hidup. Mudah kan?

 

Bagaimana cara makan Set Kehamilan Shaklee?

Cara makan Set Kehamilan ini bergantung kepada masalah ibu hamil tersebut. Jika HB rendah, ada cara makan dia.. dan juga masalah-masalah lain.

Jadi cara makan hanya untuk pelanggan yang membeli dengan kami sahaja. Apabila anda membeli daripada kami, kami akan berikan konsultasi dari awal hingga akhir..

Boleh hubungi saya Puan Haridah di 0132911762 untuk konsultasi lanjut.

Berikut adalah Testimoni Set Kehamilan Shaklee

pregnant-mom-happy-sibling

esp strechmark

Kami amat mengharapkan puan akan memilih vitamin yang terbaik, setentunya Set Kehamilan Shaklee.

Boleh dapatkan konsultasi dan tempahan dari kami :

 

Puan Haridah (MamaAlya)

SMS@whatapps : 0132911762
email : uhud80@gmail.com
COD : Bangi, Kajang, Serdang, Seri Kembangan
Pengedar Shaklee Bangi
 
mamaalya
Dapatkan Terkini Artikel dari Kami
Tips Hamil : Tips Bersalin : Tips Menyusu
100% Privacy. We don't spam.

5 thoughts on “Set Kehamilan Shaklee – Vitamin Lengkap untuk Ibu Hamil

  1. assalamualaikumm tuan tanah.. set kehamilan shaklee ini mmg terbaik..kawan saya makan esp untuk anak kedua nie…dia kata xletih mcam anak pertama, keje berjalan ja hujung minggu..

    Artikel Terbaru:
    esp shaklee

  2. Salam kak. Best sangat info akak pasal Set Kesuburan nie. Tak puas saya membacanya. saya pun berharap suatu hari boleh tulis entri macam ni jugak..Semoga kak success.Amin

  3. Idah, kenal set hamil ni masa anak ke 4. Kenapa la tak jumpa awal-awal. Sepanjang mengandung memang sentiasa rasa cergas. Dan paling best anak ini paling senang nak dijaga. Hihi. Alhamdulillah jarang sakit dan kulitnya cun melecun :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Sign up to our newsletter!