Sesi Sejam Bersama Master Cery

10521793_10204379033623232_6356169055806130673_n

Salam kepada semua pembaca mamaAlya.com…

Hari ini sangat best kerana dapat bercoaching bersama mentor pujaan ramai Master Cery aka mamafaiz.com. Sesi coaching di set sangat last minit. Tapi sangat bersyukur memang semua tidak melepaskan peluang bila ada peluang untuk bercoaching dengan Master Cery.

10521793_10204379033623232_6356169055806130673_n

Coaching bermula pukul 2.30 petang, disebabkan satu sesi sahaja.. so sesi di lewatkan sedikit. Sesi coaching ni memang huru hara dengan anak-anak, baby.. mak2 yang lepas pantang pun ada 3 orang tadi.. Agak mencabar juga nak startkan majlis untuk semua orang rileks dan bertenang sket tadi.

Master cery mulakan dengan bertanya berapa jumlah downline tiap orang ada dengan rank sekarang … wahhhh…. memang sesi kena tembak sorang-sorang. Ada yang 600 orang, 150 orang, 300 orang… hebat belaka2 deme yang datang coaching ni… rasanya saya aja yang agak baru buat Shaklee.. yang lain dah lebih 2 tahun kot berShaklee.. saya baru ja setahun 3 bulan kot berjebak dengan Shaklee ni… hihi…

Yang penting kita as business Owner kena fikir kita adalah CEO kepada bisnes kita.

Yang paling saya suka sesi ini, master Cery sangat banyak memberi idea bagaimana untuk membantu dengan lebih banyak dan kreatif anak-anak kita. Antara yang sempat saya ingat dan tulis.

  • Cuba kelaskan lokaliti anak kita tingal di mana.
  • Tahu downline lahir bulan berapa.. tahun berapa.
  • Setiap hari round semua facebook downline kita dan say hi, like dan komen.
  • Buat pertandingan simple untuk distributor baru setiap hari.
  • Listkan anak dapat steps (dari 6 steps) yang keberapa. Beri semangat untuk terus berusaha.
  • Hide semua facebook sideline, add semua facebook downline dibawah kita

dan ada lagi2…. korang kena gi sesi ni baru korang dapat macam-macam idea yang sangat2 menarik dan besttt…

Tips yang seterusnya adalah BANYAKKAN MEMBACA BUKU.

Buku ini bukan setakat buku sahaja, membaca Al Quran itu termasuk dalam kategori membaca. Dan itu adalah sangat2 penting. MasterCery menekankan sehari kena baca 100 ayat Al Quran.

Cek berapa buah buku yang kita baca 6 bulan sebelum ini. Apa jenis bacaan yang kita baca, atau kita dok sibuk scroll newsfeed sahaja.

 

Banyak lagi la… mmg saya sangat terinspired dengan MasterCery ni.. mmg dia seorang hebat.. memang logik la dia menjadi seorang jutawan muslimah.. Walaupun sudah menjadi jutawan, kaya raya, dalam otak di ligat berfikir untuk membantu orang lain…

 

Jom layan gambar2 coaching hari tu..

 

10696367_10204379038343350_4206525168938378471_n 10646974_10204379036823312_3638000383909261178_n 10646814_10204379032263198_6621741972679098337_n

 

Ada video khas sesi coaching kami tadi.. selamat tengok video ni ek.. ada sedikit kata2 dari mastercery dan abah jutawan

Dapatkan Terkini Artikel dari Kami
Tips Hamil : Tips Bersalin : Tips Menyusu
100% Privacy. We don't spam.

2 thoughts on “Sesi Sejam Bersama Master Cery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Sign up to our newsletter!