Rahsia Resipi Esp Shaklee yang Menjadikan Bayi Saya Putih dan Gebu

wpid-img_20140728_110350.jpg

Kali ini saya mahu berkongsi satu produk Shaklee yang paling hangat iaitu ESP Shaklee!!

Ramadhan ni genaplah saya menggunakan produk Shaklee. Permulaan saya terjebak dengan produk ini adalah kerana badan saya yang sangat letih sebab masa tu saya sedang mengandungkan Fateh, baby ke empat saya. Mungkin faktor usia,menyebabkan pregnancy kali ni,sangat penat.

Permulaan saya minum Esp Shaklee, saya demam seminggu, masa tu ramadhan, healing crisis sebab saya mengandung masa tu dan sistem antibodi agak lemah.

Apa yang paling mengembirakan dengan amalan minum esp nih adalah Fateh memang putih dan gebu!! sampai ada kawan cakap, dia kena klorox ke? eheheh

image

Fateh Izuddin dengan canister esp.

image

Gambar ni boleh nampak beza Kulit dia dengan kakak dan abang dia. ehehe

image

Keputihan nya dah jadi mcm gegirl pulak.

image

Debab pun iya juga, eheheh

Sebenarnya memang saya memang tak pernah mencuba Shaklee semasa pregnant anak2 yang lain. Memang saya ambil full set kehamilan dan apa yang saya nampak, fateh sangat berbeza dengan anak-anak yang lain.

Pada umur 3 bulan dia sudah berpusing, ,masa 7 bulandah aktif merangkak pusing satu rumah, hahahah. masa waktu aktikel ini ditulis fateh baru 7 bulan, tp dah boleh bunyi 2 suku kata.

Resipi Esp Shaklee

Antara cara bancuh esp shaklee yang paling saya suka adalah dengan Sunquick Tropica. Memang ini resepi biasa setiap hari kami suami isteri pakai. Jus Tropika ini, ia tidak terlalu masam dan rasa dia sangat sesuai dengan campuran soya.

image

Selain itu saya suka campur dengan susu kotak dutchlady berperisa strawberry

image

Anak- anak saya pun sangat suka campuran ini. Rasa dia pekat-pekat strawberry. Rasa soya dia tak terasa sangat.

image

image

ESP Shaklee boleh diminum oleh kanak-kanak juga. Ia sangat baik untuk kanak-kanak kerana ia membekal protein untuk pertumbuhan sel-sel badan.

Dapatkan Terkini Artikel dari Kami
Tips Hamil : Tips Bersalin : Tips Menyusu
100% Privacy. We don't spam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Sign up to our newsletter!