Rahsia Minyak Soya yang Perlu Anda Tahu

lecithin

Minyak Soya ?? Apa tu…. ataupun yang paling kenal adalah LECITHIN

 

Lecithin Shaklee adalah antara produk panas di dalam Shaklee. Lecithin sering dikaitkan dengan proses menjadi kurus untuk orang yang budget. Ini kerana lecithin Shaklee harganya amatlah berpatutan jika dibanding dengan dengan produk-produk lain.

Kandungan Lecithin Shaklee.

Ia di ekstrak dari kacang soya bukan GMO.  Setiap kapsul mengandungi 3.1g kolina yang kaya dengan lesitina termasuk 468mg fosfatidikolina dan 282mg fosfatidilinositol.

soybean_oil

Kelebihan Lecithin Shaklee.

1. Paling top sekali adalah untuk kuruskan badan. Badan memerlukan 4000mg lecithin untuk membakar lemak di dalam badan. Adalah lebih bagus mengambil lecithin bersama membuat senaman juga supaya lemak boleh dibakar dengan lebih cepat lagi.

Memecahkan lemak dan kolesterol di dalam badan.  Ia bertindak sebagai pembersih salut darah dengan mengemulsi dan metabolisame lemak, kolesterol dan trigliserid di dalam tubuh.

HEALTH+Slimm_5

2. Untuk orang yang cepat lupa, itu menunjukkan kandungan lecithin adalah kurang. Ia dianggap makanan otak dan saraf dengan membantu setl otak berkembangan.  Untuk tranmisi saraf impuls di dalam otak ia amat penting dan ia memainkan perasan dalam neurotransmitter. Ia juga dapat mengurangkan penyakit nanyuk. Pengambilan 7000mg sehari dapat memulihkan sistem ingatan.

brain

4. Untuk pesakit baru karang, lecithin boleh membantu terjadinya batu karang. Baru karang adalah berpunca dari kolestetrol maka lecithin dapat mengemulsi kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian baru karang daripada terbentuk.

 

 batu-ginjal-21

5. Khabar yang baik untuk bagi wanita ataupun lelaki yang mahukan kulit yang cantik, lecithin dapat membentuk membran sel, melembapkan dan menghaluskan kulit. Ia juga boleh melambatkan proses penuaan.

Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .

Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema

Apabila kita makan, makanan akan menyerap di dalam sel. Jika lecithin tidak mencukupi, membran sel tidak dapat menyerap makanan kerana sel dia mengeras. Banyak faktor yang menyebabkan membran sel penyeras. Antaranya adalah faktor bahan kimia, bahan-bahan metal, dadah, pestisides.

Testimoni Lecithin Shaklee

 

testimonial-alfalfa-dan-lecithin

 

lec-7

 

Cara Pengambilan Lecithin Shaklee.

Untuk pemeliharaan kesihatan: 2 kali sehari, 3 kapsul setiap kali

Untuk pelangsingan, tekanan darah tinggi, pemecahan lemak, 2-3 kali sehari, 6 kapsul setiap kali.

Pastikan anda mengambil lecithin Shaklee setiap hari, Kuruskan Badan dengan Lecithin Shaklee.

Dapatkan Terkini Artikel dari Kami
Tips Hamil : Tips Bersalin : Tips Menyusu
100% Privacy. We don't spam.

2 thoughts on “Rahsia Minyak Soya yang Perlu Anda Tahu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Sign up to our newsletter!