Persediaan Untuk Melakukan detokfikasi

670px-Prepare-for-a-Detox-Step-4

Detox adalah proses penyingkiran toksin. Toksin dalam badan boleh menyebabkan gejala-gejala seperti keletihan, kemurungan, sakit badan, insomnia dan ketidakupayaan untuk menumpukan perhatian. Anda boleh memilih untuk detox badan anda untuk membersihkan sistem anda daripada bahan kimia yang tidak perlu, yang boleh memberi kesan kepada kesejahteraan anda. Terdapat kaedah yang berbeza bagaimana untuk detox, tahan mana-mana sahaja dari 1 hari kepada lebih sebulan. Walau bagaimanapun anda memilih untuk detox, anda perlu menyediakan diri anda untuk proses tersebut. Ikut garis panduan ini untuk bagaimana untuk menyediakan untuk detox.

670px-Prepare-for-a-Detox-Step-1

Belajar sebanyak mana yang anda boleh tentang proses detox. Ini akan membantu anda merancang untuk detox badan anda dengan cara yang terbaik untuk anda, dan juga mental menyediakan anda untuk apa yang diharapkan. Ambil perkara-perkara berikut kira:

  1. Kesan-kesan sampingan. Sebagai badan anda melepaskan kedai toksik daripada tisu yang, orang-orang toksin yang dilepaskan ke dalam aliran darah dan boleh menyebabkan apa-apa gabungan beberapa kesan sampingan seperti ruam, kepala dan badan sakit, nafas busuk, bau badan, insomnia, perubahan mood, cirit-birit, sembelit dan gejala seperti flu. Bersedia untuk gejala-gejala ini.
  2. Jenis-jenis detox. Tidak ada 1 cara yang betul bagaimana untuk detox, tetapi semua detox pusat rancangan pada perubahan tabiat makan. Anda boleh memilih untuk detox puasa, mana-mana beberapa diet detox khas atau gabungan kedua-duanya. Bersedia untuk detox dengan pelan anda berfikir anda boleh berpegang kepada.
  3. Panjang detox. Detox boleh bertahan selama yang anda pilih, bergantung kepada jenis detox anda memilih, tetapi anda akan dapat melihat perubahan dalam cara anda rasa sebagai awal sebagai 2 hingga 3 hari.

670px-Prepare-for-a-Detox-Step-2

Perhatikan bagaimana anda rasa sebelum detox. Catatkan nota ini dalam jurnal detox. Pastikan untuk memasukkan kedua-dua persepsi mental dan fizikal, kerana anda akan mahu menggunakannya untuk menilai kemajuan detox anda.

670px-Prepare-for-a-Detox-Step-3

Perhatikan bagaimana anda rasa sebelum detox. Catatkan nota ini dalam jurnal detox. Pastikan untuk memasukkan kedua-dua persepsi mental dan fizikal, kerana anda akan mahu menggunakannya untuk menilai kemajuan detox anda.

670px-Prepare-for-a-Detox-Step-4

Mengubah tabiat makan anda dalam persediaan untuk diet detox anda. Kurangkan jumlah lemak yang diproses dan makanan yang anda makan memihak kepada buah-buahan dan sayur-sayuran, mendapatkan ke dalam tabiat minum segelas air setiap 2 hingga 3 jam dan mengurangkan pengambilan kafein, gula ditapis dan alkohol. Lebih awal anda mula acclimate badan anda dengan perubahan dalam diet yang diperlukan oleh detox, semakin selesa anda akan kerana anda detox badan anda.

670px-Prepare-for-a-Detox-Step-5

Berhenti merokok. Merokok memperkenalkan beberapa toksin berbahaya ke dalam sistem anda, dan memudaratkan mana-mana pelan detox.

670px-Prepare-for-a-Detox-Step-6

Dapatkan banyak rehat. Anda akan mengalami perubahan fizikal, emosi, dan mental kerana anda detox badan anda, dan perubahan ini boleh menyebabkan gangguan tidur. Pastikan anda dan berehat sebelum anda memulakan detox anda.

Dapatkan Terkini Artikel dari Kami
Tips Hamil : Tips Bersalin : Tips Menyusu
100% Privacy. We don't spam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Sign up to our newsletter!