Pengalaman Mengandung di Ramadhan dengan bantuan Set Puasa Shaklee

10478530_10152513314433832_7087550225463950112_n

Ramadhan bulan ibadah

 

Ramadhan bulan berlumba-lumba mendapat pahala

 

Ramadhan bulan pahala berganda-ganda

 

ramadhan

Alhamdulillah muncul lagi Ramadhan tahun ini. Ramadhan tahun 2013, saya masa tuh mengandungkan 5 bulan baby Fateh. Sekarang fateh sudah berusia 6 bulan. Masa bulan Rejab dan Syaaban saya tidak mampu untuk berpuasa. Pregnant anak ke empat memang mencabar bagi saya. Mungkin usia dan lepas 30-an, badan sudah semakin tidak kuat.

Bila menjelang masuk Ramadhan, saya cuba untuk mencari suplemen untuk meningkat tenaga semasa puasa. Tapi saya try produk ini sebelum puasa lagi. Masa tu saya beli Salindah dari kawan di Kedah. Nampaknya tak cover sangat.

Alahan masa 5 bulan ini agak mencabar, memang terpaksa terbaring atas katil. Lagi-lagi bila lepas makan nasi. Saya pun pelik kenapa sangat letih bila makan nasi.

pregnant-woman-asleep-bed

 

Akhirnya saya cuba ESP Shaklee. Minggu pertama saya ambik, saya demam beberapa hari. Saya hubungi Lyna Noh, dia suruh stop dulu. Sebab bila demam itu tanda healing crisi (krisis penyembuhan). Memerlukan minum air yang banyak. Masa tuh masih blur lagi dengan Shaklee ni. Tapi yang pelik, walaupun demam, tapi badan saya tak letih.

Tetapi saya stop juga makan ESP masa tuh. Sebab risau juga. Then beberapa hari selepas itu saya minum balik ESP.

Memang sangat best, makan bertenaga dan sangat-sangat berbeza dengan semasa saya pregnant sebelum-sebelum nih.

Memang ramai aja kawan-kawan yang promote produk Shaklee ni, tapi tak ada la teringin sangat nak mencuba.. alhamdulillah, terasa amat rugi lambat mencuba sebenarnya. Anak ke empat baru saya cuba.

 

Kesan Set Hamil Shaklee pada bayi

Anak saya yang ke Empat, Fateh Izzuddin, agak berbeza dengan abang dann kakak-kakaknya. Memang agak cepat pusing dan merangkak. Masa umur 3 bulan dah mula pusing. Dalam 5 bulan dah mula merangkak.

6 bulan memang dah laju dan sudah berdiri. Seronok sangat-sangat. Memang tiap bayi ini adalah berbeza, tetapi pada saya bagaimana body dia form semasa pregnant sangat memberi kesan. Mungkin saya memang ambik ostematrix (kalsium), tulang dia mmg terbina dengan kuat.

10347626_10152492922273832_9125152245162009413_n

10478530_10152513314433832_7087550225463950112_n

 

Pada wanita yang mengandung, bayi di dalam kandungan anak sangat memerlukan nutrien yang terbaik sepanjang sel mahu membesar, terutamanya semasa berpuasa.

Memang puasa ada rukhsah untuk berbuka untuk yang hamil, tetapi kita boleh usaha terbaik untuk terus berpuasa. Betul tak…??

Berminat untuk dapatkan SET PUASA SHAKLEE, boleh klik di link yang diberikan.

 Ikhlas

Mamaalya

013-2911762

 

Dapatkan Terkini Artikel dari Kami
Tips Hamil : Tips Bersalin : Tips Menyusu
100% Privacy. We don't spam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Sign up to our newsletter!