Kenapa Bisnes Shaklee Sesuai Untuk Suri Rumah?

bisnes dari rumah

Saya ummi pada 5 orang anak… mmg semua anak jaga sendiri dari baby.. pernah pengalaman sekejap hantar anak ke dua ke pengasuh ..masa tu saya tak pindah lagi ke Bangi… masa tu still run kilang coklat.. Skrg kilang pun dah tutup.. dan saya fokus dengan bisnes Shaklee..

Di sini saya share beberapa point kenapa ia sesuai untuk suri rumah.

1. Jika ada orang order, hanya order online dari Shaklee..

Jika anda surirumah yang masih tidak mempunya modal, jika ada pelanggan yang mahu order barang. anda hanya login ke sistem www.shaklee2u.com.my, Shaklee akan uruskan semua order dan poskan kepada customer anda.

Jika ada customer yang ingin COD, boleh la simpan serba sedikit stok di rumah. ikut kemampuan.. semua atas kemampuan kita.

2. Coaching dari upline biasanya secara online, atau hujung minggu.

Biasanya MLM nih org istilahkan bisnes Meting Larut Malam kan.. tapi itu tidak di dalam Shaklee… kami meting larut dalam di gotometing, atau di dalam kelas telegram atau Whatapps.. Sambil melayan anak., boleh lipat baju ka.. apa la.. tapi jgn tidur, kesian kt upline hangpa dok cakap.. kena on time.. orang dah ajar, boleh buat leka2 pulak.

3. Kalau pi kelas untuk belajar, boleh bawak anak-anak

Setiap bisnes kita mesti ada ilmu dan kena terus belajar dan belajar. Mana-mana bisnes pun, mesti attend kelas. Sedangkan nak jadi doktor pun kena 6 tahun belajar, baru boleh jadi doktor. takkan nak berbisnes nih malas  nak gi kelas kan.

Yang paling satu suka budaya di dalam Shaklee, kebanyakkan kelas, anak-anak boleh diangkut sekali, bukan anak-anak kita jek, kebanyakkan pengedar Shaklee bawak anak2 mereka. Penceramah pun dah lali dengan keadaan nih, tiada sapa yang akan jeling-jeling mata kalau tengok anak yg tengah main-main.. hahah.. Kalau kelas bisnes lainnn, siap la korang, mmg kena warning la dengan penganjur.haha

ok. itu saja untuk setakat ini.. memang bisnes shaklee memang sangat best kalau anda menghayati betul-betul bisnes ini dan ingin membina satu empayar bisnes.. dan anda boleh menjalankan tugasan sebagai suri rumah seperti biasa

salam sayang

mamaalya.

Dapatkan Terkini Artikel dari Kami
Tips Hamil : Tips Bersalin : Tips Menyusu
100% Privacy. We don't spam.

2 thoughts on “Kenapa Bisnes Shaklee Sesuai Untuk Suri Rumah?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Sign up to our newsletter!