Fenomena Kun Anta.. Siapakah Humood Alkhudher ??

menterview3-medium

Salam semua…

kun

Malaysia sedang dilanda dengan fenomena Humood Alkhudher!! hihih.. Humood Alkhudher sedang membuat road tour di Malaysia untuk mempromosi album Kun Anta… Beliau ada berapa di Malaysia dari 8-14 Jun di Malaysia.. di sini serba sedikit mengenai Humood Alkhudher

Siapakah Humood Alkhudher?

Seorang pemuda dari Kuwait yang berminat dengan nyanyian dan muzik.

menterview3-medium

Boleh anda ceritakan bagaimana anda boleh sampai tahap sekarang?

Pada tahun 2004, saya menghadiri konsert Sami Yusuf. Di situ saya berjumpa dengan Awakening Rekod yang menguruskan Sami Yusof pada masa itu.  Sejak daripada itu, saya sedar bahawa pentingnya untuk menjadi artis professional, bukan sekadar menyanyi untuk hobi dan  mengisi lapang semata-mata. Alhamdulillah, saya diterima dan sekarang saya bekerja dengan Awakening Rekod.

Dimana anda belajar?

Saya belajar bidang Radio dan TV di Universiti Kuwait

Apakah beza lagu anda dengan penyanyi lain?

Lagu dan melodi lagu saya sama sahaja dengan penyanyi lain, tetapi mungkin penyanyi lain tertumpu dengan genre kemanusian dan nilai positif sosial. Saya pun masih tidak terfikir apakah nama konsep yang saya bawakkan sekarang sebab ianya masih baru, tapi boleh dikatakan konsep lagu positif.

artworks-000037421073-vbw0o5-t500x500

Apakah objektif anda dengan konsep muzik anda sekarang?

Matlamat mana-mana kerja sebegini adalah untuk menghiburkan peminat. Dan begitu juga saya disamping dapat menyampaikan nilai-nilai yang baik. Sebenarnya peminat sangat dahagakan konsep sebegini. dan sebenarnya konsep ini masih jarang dibuat di mana-mana konsert dan sosial network.

Bagaimanakah untuk seseorang untuk berjaya di dalam profession mereka?

Saya bukanlah seorang yang pakar, tetapi daripada pengalaman saya kerjayaan akan datang dengan perancangan yang teliti, keinginan yang kuat, kerja keras dan sentiasa membuat perbaikan. Kejayaan akan datang selepas berhari-hari dan bertahun-tahun usaha kita, yang penting kita teruskan kerja dan membuat perubahan atas kesilapan yang pernah kita buat.

Adakah isteri anda memberi galakkan untuk anda?

Sudah tentu, isteri saya menyokong saya dan saya meminta pendapat beliau dalam keputusan saya, atau bahkan dalam pemilihan lagu.

Adakah populariti anda akan menakutkan isteri?

Cemburu adalah semula jadi dalam semua wanita, walaupun suami tidak terkenal, dan isteri saya tidak terkecuali. Masalahnya ialah apabila cemburu bertambah, alhamdulilah, hubungan kami tidak terjejas sekalipun. Isteri saya adalah sangat pemahaman mengenai sifat pekerjaan saya.

Apakah buku yang banyak memberi kesan pada diri anda?

“The Bamboo Stalk” oleh penulis novel Kuwait Saud Alsanousi yang memenangi Hadiah Antarabangsa Fiksyen Arab. Novel itu indah dari segi cerita dan kandungan

Boleh anda ceritakan mengenai album “Aseer Ahsan”.

Saya gembira melancarkan album ini selepas sepanjang tahun menyiapkannya dan saya sangat gembira dengan maklum balas yang positif. Album ini mengandungi 10 lagu-lagu penuh kegembiraan dan harapan, kebanyakan daripada kata-kata dan muzik dari UAE artis Saif Fadel yang juga dari segi teknikal diselia album. Dari segi pengedaran muzik saya bekerjasama dengan Maestro Walid al-Fayed, Zaid Nadeem, artis Turki Mustafa Jigila dan Imre Mocalkosh, dan juga artis Mesir Hamza Nemra.

Apakah impian yang anda masih belum tercapai?

Saya benar-benar mahu mewujudkan “Aseer Ahsan” yang bermaksud “lebih baik”,menjadi matlamat dan bukan hanya tajuk album. Saya mahu menjadi lebih baik dalam semua aspek kehidupan saya: kesihatan, sosial, budaya, agama, dan saya ingin menjadi artis yang lebih baik dan membentangkan terbaik kepada penonton.

https://www.youtube.com/watch?v=FxRFOWQ4F6Q&feature=youtu.be

Dapatkan Terkini Artikel dari Kami
Tips Hamil : Tips Bersalin : Tips Menyusu
100% Privacy. We don't spam.

One thought on “Fenomena Kun Anta.. Siapakah Humood Alkhudher ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Sign up to our newsletter!