ESP Shaklee – Minuman Protein Soya yang Paling Hot

ESP

Saya mula meminum ESP Shaklee, semasa saya pregnant 5 bulan untuk bayi yang ke Empat. Pada masa tersebut kebetulan bulan Ramadhan dan alahan saya semasa 5 bulan pregnant masih teruk. Bulan Syaaban dan Rejab sebelum itu, saya tidak mampu untuk berpuasa sunat kerana badan kelemahan.

Rata-rata ramai yang mengatakan bahawa ESP Shaklee adalah produk Shaklee yang paling best dan berkesan. Apakah yang menyebabkan ianya amat istimewa?

Kandungan di dalam ESP Shaklee

Di dalam ESP Shaklee terdapat 9 asid amino yang tidak terdapat di dalam badan manusia, di samping 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Dengan index glisemik yang rendah, ESP sesuai untuk diminum oleh pesakit kencing manis.

Graf dibawah ini menunjukkan bagaimana tenaga di proses mengikut makanan2 yang berlainan. Ini menunjukkan kandungan gula tidak meningkat di dalam darah.

esp-sustain-energy
Siapa yang Perlu mengambil ESP Shaklee

Ini yang peling best tau… Esp bukan untuk orang pregnant jaaa.. tetapi untuk semua orang, orang tua, orang kencing manis, kanak-kanak atas 4 tahun.. remaja2… ahli2 sukan

Lelaki pun boleh juga makan ESP tau.. saya dan suami, mmg berlumba-lumba bancuh ESp setiap hari, mmg badan tak letih bila inum ESP setiap pagi tu..

Apa Khasiat ESP Shaklee

1) Yang paling utama, ESP memberikan tenaga segera selepas kita minumnya tak kira pagi atau petang ataupun malam.

2) Memperbaiki sel-sel kulit dan tisu badan, kerana ESP mengandungi protien yang dapat memulihkan sel-sel

3) Untuk ibu mengandung, ESp Shaklee penting untuk pertumbuhan janin di dalam kandungan, kerana janin bermula dari sel-sel, maka sel-sel ini perlukan protien untuk ianya membentuk.

4) Untuk ibu yang menyusukan anak, ESP berperanan untuk memekatkan susu dan menambah nutrien di dalam kandungan susu, maka bayi lebih cepat kenyang bila minum susu badan ibunya.

5) ESP juga menjadi milk booster untuk membanyakkan susu badan ibu.

6) Ia juga boleh memgurangkan parut dan memperbaiki kulit, kerana kulit mempunyai sel-sel yang banyak. Sel-sel ini dipulihkan dengan terdapat lebih banyak protien.

pregnant

Cara minum ESP yang betul

1) Paling mudah – bancuh sahaja dengan air suam, atau air sejuk…

2) ESP + Twister –

ini antara resepi yang saya suka, tapi jgn letak twister banyak sgt sbb twister tu manis, so letak air kosong jugak.

3) ESP + Sunkist (Tropica)

Untuk lebih jimat dari beli jus, kami juga selalu bancuh dengan Sunkist yang jenis Tropica, kalau jenis oren ke, mcm tawar sikit, lebih raas masam.

4) ESP + Susu Dutch Lady (apa2 perisa)

Untuk yang mahu lebih berkrim, boleh campur ESP dengan susu, mmg lebih rasa lemak

Dapatkan Terkini Artikel dari Kami
Tips Hamil : Tips Bersalin : Tips Menyusu
100% Privacy. We don't spam.

One thought on “ESP Shaklee – Minuman Protein Soya yang Paling Hot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Sign up to our newsletter!