Apa yang Best Menjadi Ahli Shaklee Tasneem Network.

menjadi ahli shaklee

Salam kepada semua pembaca mamaAlya.com.

28 Jun 2014 genapkan setahun saya mendapat pengedar Shaklee. Asalnya dengan hanya membeli untuk suami yang alergik kulit dan selepas itu saya ada membaca mengenai vitamin Obimin untuk ibu hamil.

Selepas membaca blog tersebut, saya terus stop makan obimin dan menumpang vitamin yang suami saya makan. Kemudian baru saya lengkapkan untuk sesuai dengan saya yang hamil masa itu.

 

menjadi ahli shaklee
menjadi ahli shaklee

Maka bermulalah empayar Tasneem Network. Tasneem Network ini kami just ambil nama bisnes kami sebelum ini iaitu Tasneem Enterprise. Disebabkan ini bisnes Network Marketing, so tukar belakang dia Network ja.. eheh

Apa yang Best Menjadi Ahli Shaklee di bawah Empayar Tasneem Network?

1) Komitmen Upline

Pertamanya saya Puan Haridah dan suami saya Ahmad Rafizal kami membuat Shaklee sepenuh masa. Maka kami mempunyai kelapangan masa untuk membantu anda untuk membina bisnes Shaklee ini.

Bisnes Shaklee adalah sangat best dan memerlukan ilmu dan kesabaran yang besar. Maka upline yang berkomitmen sangat-sangat penting dalam keadaan ini.

2) Ilmu Bisnes

Saya dan suami mula berbisnes pada hujung tahun 2007. Kami mempunya sebuah kilang coklat di Ulu Kinta Tambun Perak. Memang selepas kahwin, kami berdua tidak bekerja dengan mana-mana majikan. Suami masa masa itu mengusahakan ladang lembu feedlot, selepas terdapat kemalangan kecil, suami saya fokus dengan bisnes Coklat.

Sepanjang berbisnes ini, kami sudah banyak mengikuti kursus-kursus bisnes seperti dengan Dr Azizan, Actioncoach.com (syarikat coaching bisnes), kursus perniagaan Agensi kerajaan, Kursus Online Marketing seperti FB Ads, SEO, Blog dan sebagainya.

Dengan ilmu yang ada ini, kami sangat teruja untuk berkongsi dengan orang lain, terutamanya yang sangat memerlukan bantuan.

Yang paling best, ilmu-ilmu yang kami ajar, jika anda berdaftar di bawah kami, kami akan ajar secara percuma sepanjang masa. Tiada caj dikenakan kecuali jika kos penyewaan tempat program tinggi, jadi kita terpaksa buat collection untuk cover kos tempat.

Perkara yang anda akan belajar nanti, adalah meliputi Marketing, Jualan, Info Produk dan sebagainya.

3) Amalan Rohani

Amalan Rohani adalah sangat ditekankan di dalam group kami. Apabila berbisnes, business partnet kita adalah Allah. Allah yang Maha Memberi Rezeki dan Maha Pemurah.

Maka pelatihan-pelatihan untuk memastikan diri membiasakan diri dengan amalan rohani dibuat dengan memonitor progress amalan yang dibuat.

Yang wajib hati mesti ikhlas dan niat membuat Shaklee ini kerana ini menolong orang lain.

Antara item-item di dalam Amalan rohani adalah

– Solat Tahajud

– Solat Dhuha

– Istighfar

– Selawat

– Ya wahaab

– Sedekah

– Membaca Yassin

– Membaca Waqiah.

dan ada banyak lagi, Kalau nak tau, kena join group kami ye. hahah

Jika berminat untuk sertai kami, jangan malu dan jangan segan, tak cukup tangan, stadium shah Alam kami tadahkan

Dapatkan Terkini Artikel dari Kami
Tips Hamil : Tips Bersalin : Tips Menyusu
100% Privacy. We don't spam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Sign up to our newsletter!