Apa yang Best di National Conference Shaklee 2015??

11401191_1573723302850222_4691000486051535652_n

Salam semua pembaca mamaalya.com

Bersiaran hari ini di National Conference Shaklee 2015 di Mines Seri Kembangan. Ini adalah tahun kedua secara rasminya saya menjadi pengedar Shaklee. Bermula mendaftar diri pada 28 Jun 2013. Saya sangat-sangat bersyukur bertemu dengan ‘jemaah’ bisnes Shaklee ni, umpama satu babak baru yang sangat indah dalam hidup saya. Mungkin kerana Shaklee sangat berbeza dengan MLM lain, dengan ukhuwah sesama ahli, dengan staff company yang sangat baik, produk Shaklee yang sangat hebat, dan juga group besar upline yang sangat ISLAMIC.

Sebelum anda semua baca sampai ke bawah nih.. kita ambil feeeeeeel dulu dengan video nih.. tengok dengan mata dulu.. baru best baca yang saya dok membebel di bawah nih.. hihihi


Ok berbalik kepada National Conference…  National Conference nih adalah perjumpaan tahunan untuk semua pengedar Shaklee seluruh Malaysia dimana pengedar yang melepasi kualifikasi akan mendapat award daripada Shaklee. Di dalam majlis ini juga ada beberapa slot sharing daripada Master Shaklee (rank tertinggi di dalam Shaklee).

Tahun ini National Conference diadakan di Mines Convention Center dan untuk mendapat point untuk penginapan kami menginap di Palace of Golden Horses. Anak-anak memang sangat happy la dapat tidur di bilik mewah macam nih..  hihihi.

22799_1573722849516934_2273727987237901863_n

1528499_1573722879516931_2245242698223210842_n

 

View bilik kami menghadap Tasik Mines. Pada hari pertama, Hari Jumaat, untuk penerima anugerah, Shaklee telah menyediakan tour pusing KL , iaitu gi Central Market, Aquaria, KLCC dan malamnya ada dinner di Hyatt Hotel KL. Tapi kami anak beranak tak join pun, saya pun tak larat dah, sarat dah nak jalan jejauh.. so lepak2 bilik dan bawak anak-anak mandi jek kt pool.

10352376_1573722776183608_5245764166115937594_n 10846164_1573722659516953_5140335328188857333_n

Aksi lepak seorang kanak-kanak comel.. hih
Aksi lepak seorang kanak-kanak comel.. hihi

 

Fuh.. memang puas hati, rehat-rehat kebetulan anak-anak pun cuti sekolah. Memang rasanya kalau hendak pakai duit sendiri, tahap kewangan sekarang masih belum mampu nak lepak hotel 5 bintang gini.. hihihi.. tunggu la naik Master nanti.

ok… masuk hari kedua.. Majlis National COnference berlangsung di Dewan Mines.. kena naik kereta untuk pergi ke sana. Kali ini saya dapat 3 award, 2 award dapat masa hari pertama, dan 1 hari kedua.

Hari pertama dapat award untuk Business Growth dan Car Bonus. Business Growth nih award menunjukkan bisnes kita berkembang dari tahun sebelumnya. Berkembang dari segi leader yang dihasilkan dan jumlah OV group keseluruhan.

Car bonus ini, ramai juga salah anggap. Derang tanya saya “eh dapat kereta apa ek” hihi ooo.. Car Bonus Shaklee kita tak dapat kereta yer.. tapi dapat duit cash.. tak kisah la hendak beli kereta ke.. nak beli susu anak ke.. pampers anak ke.. ikut kita..  Itu lagi best kan??

Suami dan anak tak mau naik pentas masa ini. Ini Victor Lim .. General Manager Shaklee Malaysia
Suami dan anak tak mau naik pentas masa ini. Ini Victor Lim .. General Manager Shaklee Malaysia

 

 

Untuk hari kedua, award Leadership Consistency 21%. Ini menunjukkan bahawa kita konsisten efektive as leader sepanjang cycle lepas. Award kali ini memang angkut suami dan anak-anak walaupun anak-anak semua mengamuk hendak main di bilik mainana.. hahahah.. habis la ummi.. tak ada gambar family atas pentas.. tak syoook la..

11377177_1573721269517092_2770692983055103988_n
Terima Kasih Munzir, kerana ambil gambar ini, ingat tak ada orang nk ambil gambar dah… hihi

Inilah bukti Shaklee adalah bisnes family. Syarikat memang kasi jek bawak semua family atas pentas, sib baik la tak bawak satu anak cucu cicit downline kan.. hihi

Tadi saya ada cerita pasal bilik permainana anak-anak kan.. memang macam-macam aktviti dan ada orang ditugaskan untuk melayan anak-anak dalam tu. Ada pertandingan, ada TV disediakan.. derang pasang macam-macam cerita kartun.

11150942_1573721759517043_7005409688202785728_n 11391774_1573721799517039_3694419715012953898_n 11430278_1573721746183711_9001525700152156422_n

 

Gift-gift yang dapat semasa National Conference

Antara yang paling terharu sekali untuk yang dapat bilik di hotel, kami memang dapat suprise gift dari Shaklee.

Kolagen Shaklee yang bernilai hampir Rm300
Kolagen Shaklee yang bernilai hampir Rm300

 

Shawl... maybe brand Burberry.. tp tak sure la betul ke tak..
Shawl… maybe brand Burberry.. tp tak sure la betul ke tak..

Isi Beg Goodies..

Beg Goodies nih memang dapat semua orang yang membeli tiket NC jugak. Harga tiket RM30 sahaja, tapi barang di dalam beg memang lebih RM100 nilainya.

11406915_1573721689517050_1898720449409920922_n

Shaker canggih.. tempat letak air, bawah ada tempat letak powder dan utk vitamin.
Shaker canggih.. tempat letak air, bawah ada tempat letak powder dan utk vitamin.

 

Mami Shaklee saya LynaNoh cakap. harga tumble begini kalau tak luar berpuluh-puluh ringgit la juga. hihi.. tapi mmg best tumbler nih..

Lupa satu lagi, kami juga dapat elaun untuk makan tengahari sebab Shaklee tak sediakan makanan. So kena la beli sendiri makan. Untuk dua hari Shaklee kasi RM100 untuk duit makan.. RM100!!! hahah nak makan apa la RM100 untuk dua kali makan kannn.. memang banyak lagi lebih.

Elaun Makanan
Elaun Makanan

 

Aktiviti makan-makan sepanjang program

Ini part saya paling suka, sebab apa?? Sebab melayan anak-anak dan suami makan free sebenarnya.. Happy tengok mereka happy dapat apa makanan yang mereka suka. Kalau kat rumah, makan saja apa ummi masak kan.. Kalau makan kedai. takkan la aku nk borong semua makanan untuk kasi derang makan kannn.. hihi..

10686625_1573723212850231_382310130534513436_n 10885046_1573722069517012_6147740276068999483_n

11148373_1573723232850229_474548075232676782_n
Comotnya abang ateehhhh

11377146_1573721719517047_4476309351861798467_n 11401117_1573723056183580_695418703723530762_n 11401191_1573723302850222_4691000486051535652_n

11423686_1573721626183723_4015753239573172536_n
Ini Dinner Ummi jek pergi.. budak2 tak boleh bawak masuk

Sebelum balik sempat bergambar dengan anak-anak kat tempat yang Shaklee sediakan….

1513268_1573721446183741_8336627412967606994_n 10325291_1573721346183751_542618579826339922_n 10685371_1573721472850405_1725919899608377876_n 11406965_1573721529517066_1309445511254342743_n

ehehe..

sebenarnya ada banyak cerita.. eheh tp tak ape la.. nanti kita citer lagi yer..

Anyway…. kami sekeluarga sangat gembira dengan rezeki yang Allah berikan ini. Kami mengharapkan lebih ramai leader dari Tasneem Network akan mendapat peluang ini untuk tahun hadapan.

Kami berazam untuk melahirkan lebih ramai leader-leader di dalam Tasneem Network, supaya mereka mendapat peluang yang kami sebegini.

Peluang ini bukan untuk orang tertentu sahaja. semua orang mempunyai peluang yang sama, samada kita mahu kejar atau tidak peluang sebegini.

Bisnes Shaklee nih, hanya memerlukan insan-insan yang mempunyai hati yang tulus bersih untuk membantu dan membimbing orang lain, bukan orang yang hanya ingin memenuhkan poket sendiri sahaja. Dan percayalah, bisnes Shaklee ini sangat sesuai untuk wanita yang memilih untuk menjana pendapatan dari rumah sahaja.

Kami mengalu-alukan anda semua untuk menjadi a part of Tasneem Family….  Kita jumpa di Puncak!!

posterjoin

Ikhlas

Mamaalya

013-3911762

 

Dapatkan Terkini Artikel dari Kami
Tips Hamil : Tips Bersalin : Tips Menyusu
100% Privacy. We don't spam.

One thought on “Apa yang Best di National Conference Shaklee 2015??

  1. Tahniah, mamaAlya!

    Bestnya bila semuanya disponsor. Rasa berbaloi buat bisness Shaklee bila anak-anak dapat manfaatnya.

    Semoga berjaya menuju puncak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Sign up to our newsletter!