Anugerah Syawal, Seindah Ramadhan 2014.

wpid-img_20140728_121243.jpg

Anugerah Syawalllllll

Seindah Ramadhan……

Lagu hot betul raya tahun ni, anak saya yang kecil pun dah nak Hafal lagu ni, adussss poning omak, hafal surah lagi bagus

Tahun ni kita digemparkan dengan serangan Israel terhadap Palestin.  Sudah ramai Shuhada sepanjang ramadhan ini.

Sebagai umat Islam, kita seharusnya merasai kepedihan yang di alami olej rakyat Palestine.

Berbalik kepada Syawal tahun ini, alhamdulillah, Tasneem Network berjaya mengeluarkan sampul raya yang pertama!!

image

Memang last minit tempah sampul ni,tetapi Alhamdulillah sempat juga siap akhirnya. Anak anak shaklee ada juga menempah, semoga rangkaian kita semakin besar.

Tahun ni , kami beraya di kampung sebelah saya, di bota (sebut : boteeee) ehehe.  Tahun semua sedondon warna hijau Shaklee. bestttt. kecuali baby fateh, ingat nak beli baju melayi dia, tapi mcm tak berbaloi ja rasa beli baju utk dia.

image

image

Kami bertolak balik kampung malam raya sebab suami nak habiskan duly iktikaf malam ganjil di bangi. Jalan lancar ja tanpa jem.

Dikampung ada abang nombor dua ja, yang lain semua beraya kat rumah mertua masing-masing. Alamatnyaaaa..???? Apa yang berlaku

Pagi2 raya shopping barang dapur, eheheeh

image

image

Lepas balik membeli barang, baru la masak apa yg patut, kesian juga orang yang beraya awal pagi, makan kuih raya ja, huhu

Raya ke 3 – Beraya di Gopeng.

Raya ketiga kami ketiga kami bertolak ke kampung suami saya di Kota Bahru, Gopeng.

Kampung ni hanya pakcik saya yang tinggal. Kami semua Dari lembah Klang akan balik beraya di kampung biasanya.

Mak mertua saya adalah anak sulong tok. Memang kepala la.. master chef ehehe.

image

Inilah Mak saya, opah Rohana.

Kat kampung ni, Mak ajak kami Mandi sungai pulak kt area Sungai Siput Selatan. Jauh la juga ke dalam ladang kelapa sawit.

Orang beraya, kami Mandi sungai, eheh meh kita layan gambarr…

image

image

image

image

image

Sebelum balik sempat bergambar beramai ramai.

Kami balik konvoi 4 kereta.

image

Dapatkan Terkini Artikel dari Kami
Tips Hamil : Tips Bersalin : Tips Menyusu
100% Privacy. We don't spam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Sign up to our newsletter!