5 Rahsia Turun Berat Badan 5kg dalam 6 Minggu.

cookies

Sesetengah orang terdesak untuk turun berat badan dia.. satu sebab nak kenduri kahwin.. eheh nanti orang nampak badan gemuk gedempol malu la pulak.. ehehe satu lagi sebab nak hari raya.. hari Raya kan jumpa ramai sanak saudara, maka badan yang slim mlim memang amat penting.

Di sini kami berkongsi 5 rahsia untuk turunkan berat badan anda 5 kg dalam masa 6 minggu. Diharapkan anda semua dapat cuba tips ini ye.. rahsia turun berat badan

1) Pastikan Ambil Satu Hidangan Bijirin

Untuk menurunkan berat badan, anda perlu hanya mengambil 1 hidangan bijirin sahaja untuk sekali makan, iaitu dalam ukuran 1 cawan bijirin. Ini dapat mengurangkan kalori badan anda dengan menambah susu dalam 50 kalori yang di ambil sekali dengan bijirin.

turun berat badan

2) Mengurangkan mentega/marjerin

Mengurangkan pengambilan mentega kepada 1 sudu besar sahaja untuk di sapu di roti. Ini sudah banyak mengurangkan pengambilan kalori harian anda. Anda juga boleh mengambil jenis mentega dan “kurang lemak” atau “trans fat free” untuk mengurangkan lagi kalori. Ini sangat memberi kesan kepada berat badan anda.

3) Keluarkan Mayonis dan Keju

Jangan ambil sekeping keju atau mayonis, gantikan dengan mustard. Ini menjimatkan 200 kalori di dalam makanan anda.

4) Elakkan Snak Lewat Malam.

Kebanyakkan kita suka makan snek-snek seperti aiskrim, kentang goreng, biskut diwaktu petang. Snek yang patut diambil tidak boleh melebihi 150 kalori. Sebaiknya hanya boleh mengambil 250 kalori selepas 8.00 malam, dan cuba untuk elakkan snek lewat malam.

cookies

5) Elakkan lebihan.

Kekadang kita sengaja makan lebihan makanan anak-anak kita. Kekadang ada lebihan kuih-kuih seperti agar, bingka yang mempunyai kalori yang tinggi. kekadang di pejabat kita kawan membaca makanan yang menyelerakan tetapi mempunyai kalori yang tinggi juga. Cuba elakkan makanan tiba-tiba begini.

Dengan mengurangkan kalori-kalori setiap hari sebegini, sebenarnya anda akan dapat mengurangkan berat badan anda beberapa kilo selepas 6 minggu.

 

Selamat Mencuba!!

 

Untuk mendapat berat badan yang ideal secara semula jadi. Anda juga boleh mencuba Set Kurus Shaklee.

 

Dapatkan Terkini Artikel dari Kami
Tips Hamil : Tips Bersalin : Tips Menyusu
100% Privacy. We don't spam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Sign up to our newsletter!